Арома ушни свещички

В ежедневието много често се сблъскваме с главоболие, болки в ухото или ушите, ларингити, фарингити, световъртеж. Тези симптоми могат успешно да се повлияят чрез терапия с арома ушни свещички.

Въздействието на арома ушните свещички е съчетанието от няколко фактора повлияваши структурите на главата-кумулативен, термичен, ароматерапевтичен. Чрез първото въздействие се постига лека вибрация и вакуум, в структурите на ухото, което е и своеобразна ЛФК за мускулите в тази зона. Създава се и по-добра микроциркулация на кръво и лимфообращението в областта, с което се премахват застойните явления в зоната. Уравновесява се налягането на черепната кухина, което води до облекчаване на напрежението в главата. Чрез термичното въздействие отново въздействието е главно върху кръво и лимфотока, което има за цел противовъзпалително действие на продукта. Ароматерапевтичния ефект се определя в зависимост от етеричното масло с което са напоени-биват евкалиптови, с босилек, мащерка, лавандула, мента, бор.
Ушните свещички са насочени към лечение на главоболие от различен произход, мигрена, фарингити, ларингити, синузити, ангина, високо кръвно налягане, безсъние, вертиго, нервно напрежение, ринит, отит и други признаци свързани с главата.

Comments are closed.