В съвременното общество болките в кръста и гърба са много по-често срещано явление в сравнение с минали години. Може да се твърди, че заболяването взема епидемиологични размери. Възрастовата граница също е променена, и ако в миналото болки в кръста и гърба бяха грижа на възрастните хора сега много млади хора, даже и тийнейджъри се оплакват от такива симптоми.

Причините водещи до тези симптоми са комбинация от заседнал начин на живот, гръбначни изкривявания, на които не е обърнато внимание,  възпаление на фасетните стави на гръбначния стълб, травми и други.

Много често съвременната медицина дава предложения за такъв род болки в кръста и гърба с прием на лекарствени форми било то през устата или поставени инжекционно, увреждащи стомаха и водещи до болка в гастро-интестиналния тракт. Факт е и, че дори временно болката в кръста или гърба да отшуми ако не се повлияе на мускулния дисбаланс и евентуално нарушение на симетрията на таза тези болки се връщат, а и ако се неглижират, както повечето от нас казваме “то ще мине сега нямам време” проблема се задълбочава и може да се стигне до дискова херния.

Но даже и с дискова херния има консервативни методи за лечение, макар и част от ортопедите да не са съгласни с тази теза. Такива методи са масажа, акупунктурата, ултразвуково лечение, КАН терапия, мокситерапия, вендузотерапия и хомеопатия.

В практиката си съм се занимавала с такива случаи и са доведени до успешен финал.

За допълнителни въпроси и консултации, не се колебайте да се свържете с мен чрез посочените начини за Контакти или да запишете час в удобно за Вас време през сайта в менюто Резервация.

Comments are closed.