Болки в рамото (Периартрит на раменната става)


Болки в рамото
 може да са от различно естество. Периартрита е симптоматика за заболяване на меките тъкани около раменната става. Движението в раменната става е сложен биомеханичен комплекс, в който участват, както мускулите, така и гладкото движение в самата става и лопатката.

Много често причини за болките в рамото е възпалението на някоя от структурите в тази област. В основата на клиничната картина стои честия микротравматизъм, на който в много случай не се обръща внимание.

Понякога в сухожилията или в самите мускули се наслагват калциеви отлагания, които възпрепятстват съкращението на мускула и отново се предизвиква болка, Стига се дори и до невъзможност да се извърши дадено движение. При възпалението са характерни отока, който притискайки меките тъкани предизвиква болката и оттам човек, за да избегне неприятното усещане сам обездвижва ръката, като не я включва в ежедневието си. Това понякога води до трайна загуба на работоспособност.

В зависимост от продължителността на заболяването, възрастта на страдащия, структурите които са засегнати се определя и лечението. В много от случаите се предписват противовъзпалителни лекарствени форми, които предизвикват болки в стомаха.

Моята практика показва, че комбинацията от различни физикални методи е най-добрия съюзник. Засегнатия сегмент се обработва с УЗ (ултразвук), като за целта се вкарат и в дълбочина етерични масла, които действат противовъзпалително.

Като част от КАН терапията, за да се постигне стопиране на възпалението или ако има отлагания, съответно се приготвят специални етерично-маслени смеси, които се дават на пациентите и за домашно лечение, прилагайки ги под формата на компреси.

В случая подходящ е масаж с КАН крем в комбинация от акупунктура, вендузотерапия и мокситерапия.
Всички тези методи съчетани с добра кинезитерапия или елементи от тай дзи упражнения дава много добър ефект и засегнатите много бързо възвръщат своята работоспособност.

За допълнителни въпроси и консултации, не се колебайте да се свържете с мен чрез посочените начини за Контакти или да запишете час в удобно за Вас време през сайта в менюто Резервация.

Comments are closed.