Гуа ша – Анмо Бюти

Някои споменават, че болката в кръста или гърба е толкова силна, че трябва на мига да седнат или легнат, минаваща като ток болка, изтръпване и други симптоми, които понякога довеждат до моментна трудова неработоспособност. Освен с акупунктура, масаж, Кан терапия част от лечението на тези заболявания на опорно-двигателния апарат е и гуа ша.
Що е това gua`sha`? В буквален превод от китайски(刮痧)-pinyin(gua`sha`) означава стържене на кожата (scraping therapy). Метод от китайската традиционна медицина, който понякога се приема недоверчиво от хората, тъй като много често остават следи върху обработваните зони.
Метода се изпълнява чрез уреди (плочка или порцеланова лъжичка, а за стимулиране растежа на косата има и гребени) всички тези уреди са направени от различни материали би могло да са от кост, розов планински камък, нефрит или друг естествен материал.
Метод, който активира защитните сили на организма, подобрява периферното кръвообращение, подпомага усвояването на кислород от тъканите, може да бъде използван, както за превенцията на грипни състояния, така и като превантивен масаж, козметичен масаж за помощ при антибръчкова терапия, и не на последно място за лечение. Следите които остават след третиране с плочката се използват и за диагностичен белег. На третираното мястото се получават т.нар. “некрохормони”, които спомагат активирането на защитните сили на организма В зависимост от това колко е интоксикиран организма ни или сме психически пренатоварени цвета на следите по кожата варират от светло розово до тъмно виолетово с почти чернен отенък, което понякога стресира пациентите. гуаша-001

Тези следи обикновено изчезват до няколко дена. Метода дава и много добри резултати при антицелулитни процедури.
Използва се и контактно вещество (етерично-маслена композиция), създадена специално за конкретния случай.
Прилага се при различни заболявания-както на опорно двигателния апарат, така и заболявания на вътрешни органи, високо кръвно налягане, болки в коремната област, грипни състояния и други.

За допълнителни въпроси и консултации, не се колебайте да се свържете с мен чрез посочените начини за Контакти или да запишете час в удобно за Вас време през сайта в менюто Резервация.

Comments are closed.