За суровите ядки

Все по-често, сблъсквайки се с елиминиране на целулит или питайки клиентите как се хранят, освен всички други полезни неща като салати или плодове, изключване на пържени храни и т.н., споделят за консумация на ядки (сурови), “били полезни” и е така. Но! Винаги има едно Но!

В тази статийка ще разгледам защо печените ядки не са дотам полезни и за това как да консумираме суровите ядки.

Печените ядки стават не така полезни, когато минат термична обработка, т.к. съдържащите се в тях мазни се променят и не могат да бъдат така добре усвоени от организма, също така полезните минерали и елементи.

И така: суровите ядки са едни от най-полезните храни за нашия организъм, но когато бъдат консумирани правилно. Нареждат се на второ място след плодовете и зеленчуците в диетичните режими на хранене, а и са много успешен заместител на междинните хранения или когато ни се хапва нещичко, но стигнахме и до винаги присъстващото НО, съдържащите се в себе си инхибитори, непозволяващи на ядката да покълне по-всяко време, освен в случаите когато бъде поставена в почвата или намокрена. Различните ядки имат различно време за покълване, накисвайки ядките ние освобождаваме ядките от тези ензимни инхибитори и така ядката става пълноценна и годна за консумация. Винаги изхвърляйте водата, в която са киснали ядките.

Ако имате проблеми със стомашните сокове (напр. намалено отделяне на солна киселина), проблем с черния дроб или другите органи участващи в храносмилателната система внимавайте с консумирането даже и на сурови, накиснати ядки.

За допълнителни въпроси и консултации, не се колебайте да се свържете с мен чрез посочените начини за Контакти или да запишете час в удобно за Вас време през сайта в менюто Резервация.

Comments are closed.