Фациалиса (възпаление на лицевия нерв или парализа на Бел) е заболяване, което не може да се определи със сезонност. Може да се получи при шофиране на отворен прозорец обикновено от същата страна, може да се получи и от климатик, мокра коса и изстиване на  скалпа и нерва, който излиза по-повърхностно и е подвластен на температурни промени и вятър. Рзбира се има и други причини, от които вирусна или бактериална инфекция, тогава се включват и медикаменти спрямо откритата инфекция. Има и възможност за притискане на нерва, но тук ще Ви разкажа за лечението при фациалис предизвикан от надухване или изстиване на n.facialis.

 

Лечението, което се предписва по здравна каса за съжаление е неефективно и много забавя възстановяването на нерва! Започва се с вливания, масажите се игнорират, с което губят ценни дни за възстановяване, допуска се много голяма асиметричност и отток на лицевата част.

 

Според наблюдения в нашата практика иглотерапията, масажа с етерични масла (I-модул Кан терапия), мокситерапия и лицева гимнастика  в комбинация с хомеопатични продукти дават резултат в лечението на този тип възпаление и скъсяват възстановителния процес. Пострадалия се обучава как да изпълнява упражнения в домашна обстановка. Като вярно е, че всичко е индивидуално и едни се повлияват по-бързо от други, но е добре при такива състояния да не се губи време.

 

Заповядайте да обсъдим Вашето заболявяване и да вземем навременни мерки чрез методите на акупунктурата (иглотерапия), Кан терапия, кинезитерапия.

 

Comments are closed.