Розмарин

Розмарина принадлежи към семейство Устоцветни и е едно от сравнително често използваните етерични масла и познато на широката публика.

Много витализиращо средство, едва ли не съживява мъртвите, може да се види в гробниците, слагано по статуите да се омилостивят божествата. Маврите са го използвали по време на чумата. Австро-унгарската дона била пристрастена към растението – слагала го в блюда, памади, подпури – навсякъде, във всяка стая във всеки ъгъл имала от растението.

В кралския двор никой на се разболял, а тези които идвали се излекували, причината била голямото количество розмарин разпространен в кралскикя двор, което показва неговата силна антисептика. Растението много добре се включва в приготовлението на мазни меса, което подсказва действието му към гастро-интестиналния тракт. Розмарина се включва и в козметичната промишленост под формата на води за почистване на лице и кремове. Розмарина е тоник и е добре да се внимава с концентрацията му в етерично-маслената смес или арома фона, или вана.

Преди да използвате етерични масла е добре е да се прави консултация с ароматерапевт или КАН терапевт. В практиката ми като КАН терапевт розмарина е едно от маслата, които ми помагат да се справям със заболяванията на опорно-двигатаелния апарат, но и не само.

За допълнителни въпроси и консултации, не се колебайте да се свържете с мен чрез посочените начини за Контакти или да запишете час в удобно за Вас време през сайта в менюто Резервация.

Comments are closed.