Силата на етеричните масла

Етеричните масла са най-фините фракции на растенията.

За разлика от антибиотиците етеричните масла атакуват само патогенните микроорганизми. Те действат антивирусно, антибактериално, противогъбично, противовъзпалително и много други въздействия.

За разлика от антибиотичното лечение микроорганизмите не успяват да се адаптират към формулата на маслата и макар, че се наричат масла химичната формула съдържа алкохоли, кетони, сесквитерпени, цинеол и много други. Комбинацията е много обширна.

С всяка дестилация се извличат от едно и също като вид растение различно етерично масло, с което бактериите и вирусите не успяват да се приспособят. Може да се сравни с различните реколти вина или висококачествен алкохол.

За разлика от антибиотиците етеричните масла не подтискат имунната система, а напротив я повишават или поддържат на високо ниво. Рзличните комбинации от етерични масла влияят различно на организма, освен гореспоменатите въздействия, успокояващо или тонизиращо, обезболяващо, противовъзпалително, температуропонижаващо и др. Но не трябва да се забравя, че биха могли да бъдат и токсични, добре е да се използват под контрол и от специалист знаещ какво ще е най-добре за Вас!

Приложението трябва да бъде само външно! Науката ароматерапия е много задълбочена и не бива да си правим своеволия, за да няма изненадващи неприятни последствия.

За допълнителни въпроси и консултации, не се колебайте да се свържете с мен чрез посочените начини за Контакти или да запишете час в удобно за Вас време през сайта в менюто Резервация.

Comments are closed.