Стрес

Умората е част от стреса. Като се говори за стрес трябва да се уточни, че стреса сам по себе си е градивен, благодарение на него човек се стреми към съвършенство и просперитет това е така наречения добър стрес, а лошия стрес т.нар. дистрес, при който задържайки дълго време умората, неправилното хранене, ядосването, недоспиването и много други фактори влиящи пагубно на организма той се срива и се започва спирала надолу. С уточнението, че казваме стрес, но говорим за дистерс можем да кажем, че стреса преминава в три фази-фаза на тревога, повишена резистентност и фаза на изтощеност.

В организма по време на стрес действа симпатиковата част от вегетативната нервна система, където се получавата различни симптоми като-повишена потливост, учестяване сърдечния ритъм, повърхностно дишане и други признаци, повишава се нивото на стресовия хормон кортизол като той всъщност е виновник и за високото ниво на инсулин в кръвта, и от това колко дълго ще бъде задържан стресовия фактор, зависи дали ще се развие заболяване или не.

Добре е да има адекватна почивка след тежък и изморителен ден или седмица. Йогата, гимнастиката, разходки в планината или парка, прекарване на времето със семейството и още много други методи за справяне със стреса има, КАН терапията и акупунктурата, рефлексотерапия дават изключителни резултати, човек само трябва да отдели време, за да успее организма му да се върне в нормална форма. В противен случай се получават заболявания, треадиционната медицина предлага медикаменти които допълнително сриват организма, а в много от случаите те са излишни.

Все повече млади хора на възраст 40-42г. страдат от инсулти, жените от нередовен цикъл и невъзможност от забременяване, без да има видими клинични причини за това.

Можем да се справим с всички тези симптоми заедно с помощта на КАН терапията и акупунктурата.

Заповядайте да разрешим този проблем заедно и да се почувствате добре в кожата си.

За допълнителни въпроси и консултации, не се колебайте да се свържете с мен чрез посочените начини за Контакти или да запишете час в удобно за Вас време през сайта в менюто Резервация.

Comments are closed.