Aурикулотерапия и самомасаж

В традиционната китайска медицина, аурикулотерапия (терапия чрез ушната мида) е неразделна част от лечението още от древността. Според теорията на Китайската Традиционна Медицина, ушната мида е в тясна взаимовръзка с органите в човешкото тяло и освен за лечение се използва и за диагностициране на заболвяванията.
Според учението за дзан-фу органите, част от китайската медицина бъбрекът е в тясна взаимовръзка с ухото като сетивен орган или както казват древните “бъбрекът се отваря в ухото”.

Нормалната слухова функция зависи от достатъчното количество енергия ци на бъбрека. Недостига на същата води до шум в ушите, намаляване слуховата острота и други заболявания на ухото.

При относително здраве и баланс между отделните системи в организма на ушната мида не се забелязват изменения, но при наличието на такъв, особенно и при нарушена координацията и взаимовръзка между отделните органи и системи в ушната мида се забелязват промени, които се диагностицират, в зависимост от проблеманата зона, като се определя и кой е страдащия орган.

В ушната мида се откриват както активни зони така и активни точки, обработката на които води до терапевтичен ефект.

Аурикулотерапията може да се прилага както като превентавен, така и като лечебен метод при редица заболявания, симптоми и състояния.

Съществуват различни методи за стимулация на активните зони и точки, може да се използват игли, семена или магнитни топчета, които се закрепят с пластир, а също така и масаж.

Ако нямаме време да започнем деня с упражнения, йога или друго занимание добре е сутрин да се направи самомасаж на ушната мида, тъй като това дава енергия и тонус. Възможно е и комбиниране на методите за лечение като КАН терапия, акупунктура или масаж, което дава много добри резултати.

Заповядайте да разрешим този проблем заедно и да се почувствате добре в кожата си.

За допълнителни въпроси и консултации, не се колебайте да се свържете с мен чрез посочените начини за Контакти или да запишете час в удобно за Вас време през сайта в менюто Резервация.

Comments are closed.