Силата на етеричните масла

Много хора ползват етерични масла в дома си под формата на аромафон или като вана. Но знаят ли как? Много често етеричните масла са закупени от аптечната мрежа, където има и много синтетични такива. Проблемът при синтетичните етерични масла е в това, че могат да предизвикат алергична реакция или да не доведат до желания ефект, затова при закупуването им е необходимо да се знае от къде и как са произведени.

Тук ще Ви запозная с някои по-често използвани етерични масла, които използвам в КАН терапията.

Чаено дърво (Melaleuca alternifolia), Tea tree

Родината на чаеното дърво е Австралия, но не се отглежда само там. Листата на дървото са тъмно зелени и изглеждат черни на фона на бялата кора. Аборигените са си правили чай от тях.

Със зараждането на ароматерапията през 1927г. това масло е най-изследвано и най-добре познато на ароматерапията. Това е едно от маслата което може да се използва за директно приложенике върху кожата при необходимост. За възстановяване на кожата след изгаряне и др. Маслото е отличен антисептик, действа балсамично, инсектицидно (против насекоми), общ стимулант, отхрачващо, потогонно, противогъбично, способства епителизацията и работата на сърцето.

Единственото противопоказание е при много чувствителни кожи в много големи дози би могло да предизвика раздразнение.

Много добро действие има при лишеи, брадавици и други кожни заболявания, като разбира се е добре да се направи консултация преди да се пристъпи към лечение.

Много добра съчетаемост има с портокал, карамфил, джинджър, кипарис, бяла ела, лавандула, розмарин, мащерка, лимон, мандарина.

Много е важно маслата да не се смесват в синтетични носители, може да се използва царевично масло, оризово, слънчогледово, зехтин или други естествени масла, но не и синтетични.

За допълнителни въпроси и консултации, не се колебайте да се свържете с мен чрез посочените начини за Контакти или да запишете час в удобно за Вас време през сайта в менюто Резервация.

Comments are closed.